“A gyalupadnál dolgozó mesterember a mi cégérünk. Ezzel akarjuk jelképezni, hogy szakképzett iparosok vagyunk, akik közvetlenül a vevő számára termelnek. Jóízlést és szolid munkát nyújtunk és örülünk, ha a vevő munkánkat megbecsüli.”

Elérhetőségek:


Mobil:
+36 20 974 30 48

E-mail: besenyei@besenyeibutor.hu

Cím:
1074 Budapest, Vörösmarty u. 17Telefonon előre megbeszélt időpontban tudjuk fogadni kedves vásárlóinkat!

Az antik bútorok

2023-10-04

Antiknak azt a bútor darabot tekintjük, amely elmúlt legalább százötven éves.

Az antik bútorok olyan darabok, amelyek életkoruk alapján szerepelnek az értékes műtárgyak között. Ezek a bútorok egy olyan időszakot testesítenek meg, amelyben jelentősége van az anyaghasználatnak, a stílusnak és a technikának. Az antik bútorokat a történelem előrehaladtával folyamatosan gyűjtötték és restaurálták. Értékük az idővel nő, mert az emberek jelentős része egyfajta művészeti alkotásként tekint rájuk.

Az antik bútorokAz antik bútorok

Az antik bútorokkal való foglalkozás az 1700-as években kezdődött, amikor is az első gyűjtők elkezdték felismerni a régiségek értékét. Az antik bútorok széles választéka állt rendelkezésre a 18. és 19. században. A barokk, a rokokó, és a különböző angol stílusok jellemzik ezt az időszakot. Az antik bútorok készítésének technikái és a felhasznált anyagok változtak az idő folyamán, valamint eltérés mutatkozott a különböző nemzetek között is. Például az angol bútorokat tömör fából készítették, míg az olaszok többnyire lakkozott faanyagot használtak.

Az antik bútorok régiségkereskedőknél, vagy antikvitásokkal foglalkozó szaküzletben általában nagyon magas áron kaphatók, mivel ezek a darabok rendkívül ritkák és értékesek lehetnek. Az antik bútorok tulajdonosai számos olyan kérdéssel szembesülnek, amelyek az eredetiséggel, vagy a korral kapcsolatosak. Az antik bútorok eredetiségének megállapításához szükségesek a szakértői ismeretek, és egyes esetekben a laboratóriumi vizsgálatok is. Értéke az idő folyamán folyamatosan változik, ugyanakkor a piaci kereslet is befolyásolja az árakat.

Az antik bútorok

Az antik bútorok tulajdonosainak gondoskodniuk kell arról, hogy megfelelően ápolják és karbantartsák ezeket a darabokat. A megfelelő karbantartás érdekében fontos, hogy az antik bútorokat megfelelően tároljuk, kerüljük a nedvességet és a közvetlen napot, valamint a túlzott hőmérséklet-változást. Az antik bútorokat érdemes speciális anyagokkal ápolni.

Az antik bútoroknk azonban nem csak anyagi, hanem kulturális és történelmi értékük is van. Ezek a bútorok egy időszakot, egy stílust, egy technikát testesítenek meg, és a múlt emlékét őrzik. Az antik bútorok megtartása és restaurálása segíthet abban, hogy ezek az értékes darabok a jövő generációk számára is megmaradjanak, és hogy továbbra is megőrizzék az antik bútorok történelmi és művészeti jelentőségét.

Az antik bútorok értékének meghatározása összetett folyamat. Befolyásoló tényező lehet az anyaghasználat, a stílus, az állapot, valamint a kor. Ugyanakkor az egyediséget és a piaci keresletet is figyelembe kell venni.

Az antik bútorok

Ezek a bútorok azonban nem csak a gazdagok vagy a gyűjtők számára lehetnek vonzók. Stílusukkal és időtlen eleganciájukkal tökéletesen illeszkedhetnek a modern belső terekbe is. Az antik bútorok manapság reneszánszukat élik, hiszen sokan választanak egy-egy különlegesebb darabot otthonukba ebből a stílusból. Az antik bútorok kiválóan illeszkednek a modern enteriőrökbe, és segítenek abban, hogy egyedivé és személyessé tegyük az otthonunkat.

Az antik bútorok sokfélesége lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja az igényeinek és ízlésének megfelelő darabot.