“A gyalupadnál dolgozó mesterember a mi cégérünk. Ezzel akarjuk jelképezni, hogy szakképzett iparosok vagyunk, akik közvetlenül a vevő számára termelnek. Jóízlést és szolid munkát nyújtunk és örülünk, ha a vevő munkánkat megbecsüli.”

Elérhetőségek:


Mobil:
+36 20 974 30 48

E-mail: besenyei@besenyeibutor.hu

Cím:
1074 Budapest, Vörösmarty u. 17



Telefonon előre megbeszélt időpontban tudjuk fogadni kedves vásárlóinkat!

A Barokk bútorok jellemzői II. rész

2023-05-18

A barokk bútorok nem csak otthoni környezetben voltak jelen, ugyanis az egyházi épületekben is nagy népszerűségnek örvendtek.

barokk bútor készítés

A templomokban és kápolnákban az oltárokat, a szószékeket és az egyéb bútorokat gyakran barokk stílusban készítették el. Az egyházi épületekben ugyanakkor egyszerűbbek voltak a bútorok, és a faragásokat is kevesebb díszítéssel látták el.

A barokk bútorok a világ számos részén elterjedtek, de az idő múlásával különböző változásokon estek át. A későbbi időszakokban a barokk bútorokból alakult ki a rokokó és a neoklasszikus stílus. Azonban a barokk bútorok továbbra is nagyon népszerűek a bútorgyártás világában. Sok modern tervező és bútorgyártó cég alkalmazza a barokk stílusjegyeket a mai modern bútorok tervezése és gyártása során.

Ezek a bútorok manapság is nagyon keresettnek számítanak. A legértékesebb darabok múzeumokban és magángyűjteményekben találhatók, és nagyon magas áron cserélnek gazdát a bútorok piacán. A barokk bútorok gyűjtése egy olyan szenvedély, amely sok embert vonz azok közül, akik érdeklődnek a történelem és a művészet iránt.

A barokk bútorok nagyban inspirálták a későbbi stílusokat is. A rokokó és a neoklasszikus stílusok mind vettek át a barokk stílus jellemzőiből. A modern bútoroknál is sok olyan elemet találunk, amelyek eredetileg a barokk bútoroknál voltak jelen, ilyenek például az ívelt vonalak, a gazdag faragások és díszítések, valamint a domborított felületek.


Egyedi bútorok készítését vállaljuk, keressen bennünket bizalommal!